Laden Evenementen
06
april
zaterdag

Nordic Adventures – muzikaal noorderlicht door Zwols Symfonie Orkest

6 april @ 8:00 pm - 10:00 pm
Euro15
  • Dit evenement is voorbij.

Op 6 april neemt het Zwols Symfonie Orkest het publiek mee met Scandinavische muziek.
Het programma Nordic Adventures bestaat uit werken van Jean Sibelius, Edvard Grieg, Lars-Erik Larsson en Carl Nielsen.  Het concert vindt plaats in De Fontein in Zwolle – Stadshagen.
Dirigent Hans Oosterwijk leidt het orkest. Erica Vogel is de soliste in het fluitconcert van Nielsen.

Finlandia is een symfonisch gedicht, het bekendste werk van Sibelius, uit 1900. Het past bij het streven naar onafhankelijkheid (van Rusland) aan het begin van de twintigste eeuw. In dit werk klinkt de bekendste hymne van Finland die als het officieuze, Finse volkslied geldt.

Als Noorse componist is gekozen voor Edvard Grieg. De bekende Peer Gynt-sage van Hendrik Ibsen is door Grieg van muziek voorzien. ZSO laat het publiek genieten van zes van de meest bekende delen van de Peer Gynt-suites en daarmee van avontuurlijke belevenissen van de hoofdfiguur.
Zowel romantische als meer heftige muziek krijgt een plek in het concert.

De Zweedse inbreng komt met prachtige sfeermuziek van Lars-Erik Larsson. De Vintersaga, gebaseerd op A Winter’s Tale van William Shakespeare, verklankt vier mooie scenes uit de wintervertelling.

Soliste Erica Vogel

Soliste Erica Vogel uit Zwolle speelt het Fluitconcert van de Deense componist Carl Nielsen. Dit werk is uitdagend, voor muzikanten én voor het publiek: het wordt een muzikale strijd tussen fluit en orkest! Erica Vogel is een enthousiast en talentvol musicus uit Zwolle die recent haar masterstudies fluit en piccolo aan het Conservatorium Antwerpen heeft afgesloten.

Praktische informatie 

Datum:               Zaterdag 6 april 2024
Starttijd:             20:00 uur (er is een pauze)
Plaats:                De Fontein – Sterrenkroos 56 in Zwolle – Stadshagen
Parkeren:           Bij de kerk is een parkeerplaats. Ook aan de Dijkgraafhof aan de overkant van de straat is een ruime parkeerplaats.
Entree:                € 15 (studenten € 10; 12 tot 18 jr € 5, tot 12 jr gratis)
Verkoop:             Tickets zijn te koop bij de leden en voor aanvang bij de entree (pinnen mogelijk). Voor vragen zijn wij te bereiken via info@zwolssymfonieorkest.nl

ZSO speelt met genoegen deze Nordic Adventures als hartverwarmend muzikaal noorderlicht ! Volg ons voor leuke berichten en meer informatie ook op Facebook / Instagram

 

Details
Datum: 6 april
Tijd: 8:00 pm - 10:00 pm
Prijs: Euro15
Evenement CategorieConcert
Locatie
Locatie: De Fontein
Adres: Sterrenkroos 56
Zwolle,

+ Google Maps
Telefoonnummer: 038-4290001