50 jaar trompet bij het ZSO

50 jaar trompet bij het ZSO

Op dinsdag 21 november is één van de leden van het Zwols Symfonie Orkest in het zonnetje gezet. Dat gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) in het Celeanum. Trompettist Henri Eikenaar ontving het ere-lidmaatschap vanwege zijn 50 jaar lidmaatschap! Henri startte al op zijn 15e bij het ZSO. Hierover vertelde hij een mooie anekdote: “Ik was ooit de eerste leerling van Hans Oosterwijk. Die stuurde mij naar het ZSO. En hij is nu onze dirigent! Heel bijzonder zoals dat gaat!”

Van Notekrakersuite naar Scandinavië
Het ZSO keek tijdens de ALV onder andere terug het zeer geslaagde concert van zaterdag 20 november jl. Tijdens dit concert voerde het ZSO een groot aantal delen uit van de Notenkrakersuite van componist Tsjaikovski. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met het vrouwenkoor Na8ten en studenten Podium- & Evenemententechniek Deltion. Het komende concert, dat plaatsvindt op 6 april 2024, kent een heel ander karakter. Gekozen is voor een Scandinavisch thema: Nielsen, Sibelius, Grieg en Larsson.

Al 75 jaar voert het ZSO bekende en minder bekende orkestwerken uit. Het orkest telt zo’n 50 leden en staat onder leiding van Hans Oosterwijk.
Tijdens de ALV was er sprake van een bestuurswissel. Voorzitter Karin Köster overhandigde de voorzittershamer aan Jean-Paul Lamers. De kersverse voorzitter mocht meteen daarna Henri Eikenaar tot ere-lid benoemen.